Θοδωρής Τσούτσος

Πού (το) πάτε ρε Καραμήτροι...

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τη συνάντηση των "μικρών" του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς την "εποπτεία" των "μεγάλων".

Του Θοδωρή Τσούτσου

Κυκλοφορεί και ως ανέκδοτο. Μόνο ο Τσακ Νόρις ξέρει... πού πάει ο Καραμήτρος. Μακάρι να ερχόταν στα μέρη μας για να μας πει πού πάνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι "μικροί" χωρίς τους "μεγάλους". Δυστυχώς!

Εγινε με πρωτοβουλία του Χρήστου Πανόπουλου η συγκέντρωση των εννέα, χωρίς την παρουσία ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ (που δεν είχαν κληθεί) και των Ηρακλή, Βέροιας, Παναιτωλικού (που είχαν κληθεί αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να δώσουν το παρών). Ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποια καταγράφηκαν. Κάποια άλλα όχι, γιατί κανείς (μας) δεν ασχολήθηκε να τα βρει.

Κάποια θα τα διαβάσουμε εγγράφως, ίσως και να τα μάθουμε από τις επόμενες συναντήσεις, καταρχάς με τους τέσσερις "μεγάλους", στην αρχή με τον καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια με όλους μαζί. Αν γίνουν αυτές οι συναντήσεις, αν δηλαδή οι "μεγάλοι" δεχτούν να ακούσουν τους "μικρούς".

Σε κάθε περίπτωση η προβολή της συγκεκριμένης σύσκεψης εννέα ομάδων που αφενός έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αφετέρου ενδιαφέρονται ίσως και με πιο αγνό τρόπο από τους υπόλοιπους, για τη βελτίωσή του, δεν ήταν αυτή που οι ίδιες θα περίμεναν. Για την ακρίβεια, δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ζήτημα να υπήρξε "χτύπημα" για αυτή σε κάποιο πρωτοσέλιδο την Παρασκευή (18/3).

Το μεγάλο ψάρι, λένε, τρώει το μικρό. Ας το δεχτούμε, αυτοί είναι άλλωστε και οι άγραφοι νόμοι της κοινωνίας μας. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό με εκείνο που τελικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτόν το συσχετισμό "μεγάλων" - μικρών". Αλλο το "τρώω" και άλλο το "ξεκοκαλίζω". Δηλαδή, το χρησιμοποιώ, το "ξεζουμίζω" και τελικά πετάω όταν πια δεν το χρειάζομαι πια.

Σε αυτή την ιστορία η ευθύνη είναι διπλή. Διότι και οι "μεγάλοι" πρέπει να υπολογίσουν περισσότερο τη σημασία της παρουσίας των "μικρών" στο πρωτάθλημά τους (ή μήπως είναι αλλιώς;). Και μάλιστα "μικρών" που χρόνο με το χρόνο "μεγαλώνουν" και υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα. Αλλά και οι "μικροί" θα πρέπει να φροντίσουν περισσότερο την αυτονομία τους. Αλλωστε κάτι τέτοιο δεν ήθελαν να "δηλώσουν" με τη συνάντησή τους χωρίς "εποπτεία";

Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τελεσίγραφα και ανούσιες απειλές τύπου "μόνοι σας και μόνοι μας". Μπορεί, όμως, να γίνει με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως αυτές που έβγαλε η "μάζωξη" των εννιά ή και κάποιες ακόμη που θα προκύψουν στην πορεία. Ή με την πρόταση που ακούστηκε στην άτυπη συνάντηση στα γραφεία της Λίγκας με το ποσοστό του 40%...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x